Ingrediënten
60 g
pompoenpitten
15 g
zonnebloempitten
25 g
cashewnoten
30 g
havermout
25 g
chiazaad
2 el
kokosolie
50 g
zwarte tahin
75 g
dadels, zonder pit
1 el
vanille extract
Rasp van 1 citroen
Zout
25 g
pistachenoten, gehakt
15 g
cashewnoten, gehakt
2 el
rijststroop
Rasp van 1 citroen
1 el
goji bessen, gedroogde rozenblaadjes, gevriesdroogde frambozen, of korenbloemblaadjes
Zwarte tahin bites
- 30 minuten
- 20 Personen
voor ca. 20 stuks
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden (hete lucht) of 170 graden (elektrisch).
Verdeel de pompoenpitten, zonnebloempitten en cashewnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de noten 10 minuten in de oven.
Laat de pitten iets afkoelen en doe ze samen met de havermout en chiazaad in een keukenmachine. Meng tot een kruimelig geheel en doe over in een kom.
Smelt de kokosolie en doe met de zwarte tahin, dadels, vanille extract en citroenrasp in de keukenmachine en meng tot een gladde pasta. Voeg dan het pitten mengsel toe en meng tot een geheel.
Doe het mengsel in een met bakpapier beklede rechthoekige of vierkante schaal en druk het stevig aan zodat het gelijk over de schaal verspreid is.
Verdeel de gehakte noten over het mengsel en druk stevig aan.
Verwarm de rijststroop in een steelpan op middelhoog vuur tot deze wat dunner wordt. Doe er dan de citroenrasp door en giet dit in de schaal. Verspreid het over de bovenkant met de achterkant van een lepel of gebruik een kwastje.
Strooi er de goji bessen, bloemblaadjes of verkruimelde gevriesdroogde frambozen over.
Zet de schaal een uur in de vriezer en snijd er blokjes van.
Bewaar ze in de vriezer (ze blijven 8 weken goed) want ze worden snel zacht. Haal ze vlak voor het serveren uit de vriezer.
Over de auteur
Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch
Over de auteur
Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch