Ingrediënten

2 el

olie

1

ui, fijngesneden

2 tenen

knoflook, fijngesneden

2

prei, gewassen en fijngesneden

1 tl

komijnzaad

1 liter

groentebouillon

1 tl

zout

1 tl

gemalen peper

200 g

pistachenoten

4 el

pistachenoten pasta

1 el

maïzena

Sap van 1 sinaasappel

Sap van ½ limoen

100 g

Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt

Sumak

1 el

pistachenoten, gehakt

Pistache soep

  • 40 minuten
  • 4 Personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een pan.

  2. Fruit ui, knoflook en prei tot ze zacht zijn.

  3. Voeg komijnzaad, bouillon en zout en peper toe.

  4. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen.

  5. Doe de soep met de pistachenoten en de pistachenoten pasta in een blender en draai tot een gladde soep, of gebruik een staafmixer.

  6. Doe de soep terug in de pan en voeg sinaasappel- en limoensap toe .

  7. Meng de maïzena met 2 eetlepels water tot een papje en voeg toe aan de soep. Laat op zacht vuur nog even pruttelen.

  8. Proef en breng, indien nodig, op smaak met extra zout en peper.

  9. Serveer de soep met een lepel Griekse yoghurt, een snuf sumak en wat gehakte pistachenoten.

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch