Ingrediënten
2 el
olie
1
ui, fijngesneden
2 tenen
knoflook, fijngesneden
2
prei, gewassen en fijngesneden
1 tl
komijnzaad
1 liter
groentebouillon
1 tl
zout
1 tl
gemalen peper
200 g
pistachenoten
4 el
pistachenoten pasta
1 el
maïzena
Sap van 1 sinaasappel
Sap van ½ limoen
100 g
Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
Sumak
1 el
pistachenoten, gehakt
Pistache soep
- 40 minuten
- 4 Personen
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een pan.
Fruit ui, knoflook en prei tot ze zacht zijn.
Voeg komijnzaad, bouillon en zout en peper toe.
Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen.
Doe de soep met de pistachenoten en de pistachenoten pasta in een blender en draai tot een gladde soep, of gebruik een staafmixer.
Doe de soep terug in de pan en voeg sinaasappel- en limoensap toe .
Meng de maïzena met 2 eetlepels water tot een papje en voeg toe aan de soep. Laat op zacht vuur nog even pruttelen.
Proef en breng, indien nodig, op smaak met extra zout en peper.
Serveer de soep met een lepel Griekse yoghurt, een snuf sumak en wat gehakte pistachenoten.
Over de auteur
Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch
Over de auteur
Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch