Ingrediënten

voor ca. 20 stuks: Voor de bodem:

85 g

pecannoten

80 g

dadels, zonder pit

Voor de vulling:

375 g

dadels, zonder pit

150 g

pecan pasta

½ tl

vanille extract

1 tl

gemalen anijszaad

3 el

water

½ tl

zout

Voor de decoratie:

80 g

pure chocolade (minstens 70% cacao)

Cacaonibs

Pecan bonbons

  • 35 minuten
  • 20 Personen

Bereidingswijze

  1. Maal de pecannoten fijn in een keukenmachine. Doe de dadels erbij en maal tot een samenhangend ‘deeg’.

  2. Doe dit mengsel in een met bakpapier beklede rechthoekige of vierkante schaal en druk het stevig aan zodat het gelijkmatig over de schaal verspreid is.

  3. Meng voor de vulling de dadels, pecan pasta, vanille en anijs met het water en het zout in de keukenmachine tot een stevig en glad geheel.

  4. Verdeel dit mengsel over de bodem in de schaal en druk opnieuw stevig aan om het gelijkmatig te verspreiden. Zet de schaal een paar uur in de vriezer.

  5. Smelt, vlak voordat je de schaal uit de vriezer haalt, de pure chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan met een laagje kokend water).

  6. Snijd de pecan - dadelplak in blokjes en doop de ze met de bovenkant in de warme chocolade. Strooi er daarna cacaonibs over. Laat de chocolade hard worden.

  7. Bewaar de bonbons in de koelkast.

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch