Ingrediënten

500 ml

groenten- of kippenbouillon

300 – 400 g

kip(dij)filet

Zonnebloem- of olijfolie

2

uien, fijngesneden

3 tenen

knoflook, fijngesneden

1,5 tl

komijn, gemalen

1,5 tl

koriander, gemalen

1 tl

oregano, gedroogd

1 tl

paprikapoeder

1,5 tl

cayennepeper

1 tl

kaneel, gemalen

4 el

roomkaas

50 g

pecannoten, gehakt

6 el

pecannoten pasta

Zout en peper

8

tortilla wraps

1 blik

tomatenstukjes

1 el

appelciderazijn

1 el

ahornsiroop

125 g

zure room

100g

geraspte kaas

Jalapeno pepers, ingelegd, in ringetjes

Enchiladas met kip en pecan

  • 40 minuten
  • 4 Personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Breng 500 ml groentebouillon of kippenbouillon aan de kook. Doe de kip in de bouillon, zet het vuur laag en pocheer de kip ongeveer 10 minuten.

  3. Haal de kip uit de bouillon en leg in een schaal.

  4. Verwarm 3 eetlepels olie in een koekenpan. Fruit de ui 5 minuten tot deze glazig is. Voeg dan de helft van de knoflook, komijn, koriander, oregano, paprikapoeder, cayennepeper en kaneel toe en fruit nog 5 minuten.

  5. Doe de roomkaas met de gehakte pecannoten en 3 eetlepels pecannoten pasta in een kom en meng er het uienmengsel door. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Pluk of snijd de kip in kleine stukjes en doe door het roomkaasmengsel.

  7. Meng de tomatenstukjes met de overgebleven 3 eetlepels pecannoten pasta, de andere helft van de knoflook, 2 el olie, appelciderazijn en ahornsiroop en wat zout tot een geheel.

  8. Doe de helft van de tomatensaus in een ovenschaal.

  9. Vul de tortilla wraps met het kipmengsel en rol ze op.

  10. Leg de gevulde tortillawraps in de saus.

  11. Giet de andere helft van de saus over de enchiladas.

  12. Schep dan de zure room, de geraspte kaas en de jalapeno pepers (naar smaak) over de enchiladas.

  13. Zet de schaal 30 minuten in de oven.

  14. Als de bovenkant te snel bruin wordt kun je de schaal afdekken met aluminiumfolie.

  15. Serveersuggesties: met guacamole, rijst, nachos, een frisse groene salade.

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch