Ingrediënten

Salade:

1 hele rode paprika

rode paprika in dunne reepjes

2 wortels

wortel geraspt of julienne gesneden

½ rode kool

rode kool fijngesneden

1 komkommer

komkommer gehalveerd, de zaadlijst eruit en in dunne plakjes

2 blik kikkererwten (400 g)

kikkererwten, omgespoeld en uitgelekt

½ Spaanse peper

Spaanse peper, in dunne ringetjes

3 lente ui

lente ui fijngesneden

1 bosje koriander

fijngesneden koriander

½ bosje munt

fijngesneden munt

50 g

geroosterde en gezouten pinda’s

Dressing:

4 el

Horizon 4-noten pasta

1 el

verse gember, geraspt

1 teen knoflook

fijngesneden of geraspt knoflook

1 el

limoensap

2 el

sojasaus

½ el

chilisaus

2 tl

kerriepoeder

3 á 4 el

warm water

Aziatische salade met 4-notenpasta dressing

  • 30 minuten
  • 4 Personen

Bereidingswijze

  1. Doe de kikkererwten met alle groenten in een kom.

  2. Meng de ingrediënten voor de dressing tot een gladde saus. Proef en breng op smaak: meer zout? Meer pit of meer zuur? Maak het lekker!

  3. Doe de helft van de dressing over de salade en meng goed.

  4. De salade kan zo best een uurtje in de koelkast staan voordat hij wordt gegeten, maar als je langer wacht wordt hij wel erg slap. In dat geval kun je de dressing beter apart bewaren en vlak voor het serveren erdoor scheppen.

  5. Doe vlak voor het serveren de verse kruiden en de pinda’s erover en geef de rest van de dressing er los bij.

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch